Project oud Hollandse runderen en schapen

Wat houdt dit project in?

Het project houdt in dat wij - een paar vrijwilligers - onder de naam stichting Frelu stal oud Hollandse runderen en schapen in het nieuw aan te leggen recreatie/natuurpark Sandelingen- Ambacht willen laten grazen. De koeien die we daar willen inscharen zijn lakenvelders, blaarkoppen en de echte Friese roodbont waarvan er nog maar 120 zijn met 100% zuiver bloed. De schapen die er komen zijn zwartblesschapen.

Wat is de doelstelling van het project?

Met onze plannen streven wij 3 doelstellingen na t.w.
A Culturele waarde
(zowel agrarische sector als oud Hollandse dieren in stand houden)
B Landschapsverfraaing
C Educatie (voor jong en oud)

Waarom?

De stichting is er zich terdege van bewust dat niet iedere Ambachter op ons project zit te wachten. Maar wij hopen dat ooit iedere Ambachter met de stal of dieren in kontakt komt. U zult zich nu afvragen - waarom dat dan? - wel door onze aktiviteiten zoals: kerststal, paasontbijt, schapen scheren, koeien scheren, educatie aan scholen, geboorte kalveren of lammetjes enz..

Ons motto!!!

Wij een bedrag van U, u een stal van ons, door Ambachters voor Ambachters. Als dit project geen doorgang kan vinden is de agrarische sector in Ambacht voorgoed voorbij, terwijl de Achterambachtseweg juist zo landelijk is met links en rechts lege boerderijen, willen we dat nu? nee toch zeker? Aangezien dat dit project voor de gehele bevolking is wil de stichting Frelu stal een beroep op U allen doen om een bijdrage te leveren.